När ska du omlokalisera ditt företag?

· Ekonomi
Author

Om du har företag vet du hur viktiga lokalerna kan vara för att få din affärsverksamhet att gå runt. Det gäller förstås först och främst affärsidéer som grundar sig på en tät kundkontakt där lokalerna är den första kontakten med potentiella konsumenter.

moving office

Därför gäller det att ha lokaler som ger ett gott första intryck och tillfredsställer kundens alla behov. Även företag som verkar inom andra branscher, kanske inom telefonförsäljning eller som riktar sig till andra företagsverksamheter, kan ha stort behov av rätt lokaler. Ibland kan det därför vara smart att titta på nya lokallösningar.

Platsbrist

Ett klassiskt dilemma som många expanderande företag ställs inför är platsbrist. Det är ofta en bieffekt av ett i grunden trevligt fenomen – nämligen snabb tillväxt. I takt med att företaget växer brukar också fler personer anställas och det innebär att det krävs mer plats för att rymma all verksamhet. I dessa fall kan det vara smart att titta på nya lokaler och våga flytta företaget för att låta det växa ytterligare. Med rätt lokaler låter du dig inte begränsas av yttre förutsättningar, samtidigt som du ger dina medarbetare chansen att också få utveckla sina kompetenser maximalt.

Locka nya kunder

Ett lokalbyte kan också komma på fråga om du har ett behov av att locka till dig nya kunder. Som affärsverksamhet med fysisk butik är det extra viktigt att hitta rätt läge. Oavsett hur bra produkter du har till salu spelar det mindre roll om dina potentiella kunder inte hittar till dig. Därför kan det vara en bra idé att byta plats om det dyker upp en ny lokal på marknaden. Särskilt lokaler i centrum brukar vara attraktiva. Det gäller även företag som vill ha en tydlig närvaro och en bra arbetsplats för sina anställda. Andra föredrar att ha sina lokaler en bit utanför stadens centrum för att spara in på utgifterna.