Skaffa egen lokal till enskild firma

· Företagande
Author

Att driva en enskild firma är inte nödvändigtvis något som kräver en lokal. Många klarar av att driva sin verksamhet hemifrån i en eller annan utsträckning. Men om det äntligen blivit dags att hyra din första lokal har vi några tips på saker du bör tänka på.

Är läget viktigt för dig?

Tänk noga på hur viktigt det är för din lokal att ha ett bra läge. Inte alla verksamheter måste ligga i ett viss område av stan för att gå runt trots allt. Men om du känner att läget är viktigt för verksamheten är detta absolut något du bör prioritera.

Vem kommer att städa lokalen?

Städningen av lokalen är ett extraarbete som inte alla har tänkt ut när de först börjar hyra. Men det är fortfarande något mycket viktigt. Många företag anställer städbolag att göra detta, men du kan lika gärna göra det själv också. Bara så länge du köper in rätt material för jobbet.

Vet du tillräckligt om ergonomi?

Ergonomi är något du alltid ska vara noga med på arbetsplatsen. Även om det bara är du som kommer att jobba där för tillfället, bör du fortfarande satsa på ergonomiskt utformade möbler. Det betyder dock även att du håller koll på hur väl belysningen passar dina behov under arbetets gång. Är det något som inte fungerar bra måste du vara noga med att sätta in extra belysning som ger dig det ljus du behöver.