När man som företag vuxit ur sina lokaler

· Företagande
Author

Att företaget är i behov av större lokaler är i princip bara positivt. Det här betyder förmodligen att ni kommer få fler kollegor och att verksamheten växer. Kanske är det större konferensrum eller bredare arbetsyta för medarbetarna som behövs. Oavsett, är det ett bra tillfälle att även utveckla de punkter som kanske inte har fungerat optimalt.

Planera flytten

Först måste ni hitta en ny lokal. Sedan, det mest praktiska du kan göra är att anlita professionell transport och flyttjänst som har alla nödvändiga tillstånd. De vet hur de ska hantera olika maskiner och flytta kontorsmöblerna samt material på ett effektivt vis. Planera även hur flytten ska gå till, för att på så sätt undvika att det blir ett stort uppehåll i verksamheten.

Adressändring av företaget

Är ditt företag ett aktiebolag måste du adressändra hos Bolagsverket för att er nya adress ska bli uppdaterad i aktiebolagsregistret. Ta reda på vad som gäller för just ditt företag vid flytt av verksamheten. Om du vill flytta företaget till en större lokal i ett annat län tillkommer det till exempel en avgift vid adressändringen.

Är du redo för att flytta företaget? Hos bland annat Kraftstaden kan du få hjälp med att hitta en större lokal för din växande verksamhet.