Täta företagets ventilation

· Företagande, Tips
Author

En god luftkvalitet gör underverk för arbetsmiljön. Med frisk luft som innehåller tillräckligt med syre håller du och dina medarbetare sig pigga från morgon till sen eftermiddag.

Samtidigt kan dålig luft kraftigt försämra arbetsmiljön och det kan vara bra att veta när det är dags att se över ventilationens kanaler bara av den orsaken. Som om inte det vore nog kan otäta kanaler också få ekonomiska konsekvenser.

Otäta kanaler kostar pengar

När det finns läckage i ventilationens kanaler behöver systemets fläktar arbeta hårdare. I likhet med annan elektronik så drar fläktarna ström och med allt högre energikostnader så kan elräkningen dra iväg rejält.

Företag som Swoosh hjälper både andra företag och privatpersoner att spara pengar genom att täta kanaler. Enligt bedömare hjälper tätning avsevärt mot oönskat läckage och därmed lägre energikostnader.

Olika metoder för tätning

Det är långt ifrån säkert att ni behöver byta ut hela kanaler bara för att det finns läckage någonstans längs vägen. Beroende på hur just ditt eller ert läckage ser ut så kommer olika metoder att användas.

De flesta av de moderna tekniker som utföraren av tätningen använder sig av är dock både snabba och effektiva. I många fall kan du få arbetet utfört med minimal påverkan på den övriga verksamheten.